Birštono apžvalgos bokštas

Birštono apžvalgos bokštas

Birštono apžvalgos bokštas yra aukščiausias apžvalgos bokštas Lietuvoje. Aukštis net 55 metrai – neįtikėtina, bet tiesa. O pats bokštas pastatytas ant kalvos 92 metrai virš jūros lygio. Galima tik įsivaizduoti, kokie vaizdai atsiveria.. bet geriau nuvykti ir pamatyti. Birštono miestas, gamtos grožis, miškai, vandens telkiniai, pastatai ir ne tik. Turėsite progą pamatyti unikalų reiškinį – Nemuno kilpas. Tai vienintelis būdas (išskyrus skrydžius) grožėtis tokiais vaizdais.

Šis bokštas ypatingas, kitoks, unikalaus stiliaus – metalinė konstrukcija, maumedis, trikampiai – tai reikia pamatyti. Metus laiko trukusios intensyvios ir daug medžiagų reikalaujančios statybos statybos, ir jau 2019 metais atsirado galimybė patekti į šį bokštą. Į bokšto apžvalgos aikštelę, esančią 45 m aukštyje, veda 300 laiptelių. Nors atrodo (o ir iš tiesų yra) nemažai, vis dėlto lipti nebus nuobodu, o galutinis vaizdas atpirks visas pastangas. Čia apsilanko tiek Lietuvos gyventojai, tiek turistai, o nemaža dalis čia sugrįžta dar ne vieną kartą. Ar sugrįšite ir Jūs?

Birštono apžvalgos bokštas suteikia unikalią galimybę įsimintinai išgyventi Birštono dvasią ir gražią gamtos aplinką iš aukščiausio taško, o tai padaro jį ypatingu lankytinu objektu, vertu aplankyti keliaujant Lietuvoje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Jums taip pat gali būti įdomu