Kas yra greitieji pasimatymai? Ką pravartu žinoti?

Kas yra greitieji pasimatymai?

Kaip susirasti antrą pusę ar bent naujų draugų? Tai galima padaryti socialiniuose tinkluose, per įvairius draugų vakarėlius, tam tikrose bendruomenėse. O ką daryti, jei draugų ratas nusistovėjęs, socialiniais tinklais nelabai patinka naudotis, o ir po darbo kažkokiai veiklai laiko nebelieka? Juk gatvėje nepulsite prie pirmo pasitaikiusio žmogaus…

Kas yra greitasis pasimatymas?

Greitasis pasimatymas yra iš užsienio atėjusi tradicija. Ją jau daug metų tyrinėja psichologai, kurie sutinka, kad tai vienas iš efektyvesnių būdų susipažinti su nepažįstamais žmonėmis net ir intravertams, kurie paprastai nėra linkę dalyvauti tokio tipo renginiuose. Ekstravertams tai dar vienas šaunus vakarėlis, kuriame jie gali pasireikšti net visą valandą.

Greitieji pasimatymai, angliškai „speed dating“, (dar kartais vadinimas Aklas Pasimatymas) Lietuvoje vyksta jau kuris laikas, tik apie juos gana nedaug kalbama. Be reikalo. Tai tikrai geras būdas susipažinti ir apsikeisti kontaktais su žmonėmis, kurie jums patinka. Greitasis pasimatymas yra taip vadinamas, kadangi jam skiriama vos… 3, 4 kartais 5 minutės. Per tą laiką turite suprasti, ar norėsite su tuo žmogumi pabendrauti dar kartą, bet jau ilgajame pasimatyme.

Nepamirškite, kad į greitąjį pasimatymą reiktų ateiti šiek tiek pasiruošus. Ne tik tinkamai apsirengus, bet ir pagalvojus, ko klausite. Stenkitės klausimus išmokti mintinai, nes skaityti iš lapelio nelabai rekomenduojama – žmonės gali susidaryti neteisingą įspūdį apie jus.

Kokiu principu greitieji pasimatymai vyksta?

Greitas pasimatymas

Greitieji pasimatymai vyksta nedidelėmis 10-20 žmonių grupėmis. Dažniausiai šis pasimatymų renginys vyksta bare, kuriame yra pakankamai staliukų, taip pat patiekiami gėrimai ir užkandžiai. Pirmas žingsnis – registracija į renginį. Kai susidaro grupė, pranešamas tikslus laikas ir vieta. Svarbu, kad grupėje būtų panašus skaičius vyrų ir moterų.

Užsiregistravusieji atvyksta į pasimatymų renginį nurodytu laiku. Vienoje eilėje yra sustatomi staliukai. Prie jų pasodinamos damos. Renginio vedėjui paskelbus pradžią, vyrai atsisėda priešais damas ir su jomis bendrauja apie 4 minutes. Kai laikas baigiasi, pasigirsta signalas ir vyrai persėda prie kito staliuko prie kitos damos. Ir taip tęsiama tol, kol visi pabendraus su visomis dalyvėmis po 4 minutes. Jei damų yra 10, renginys trunka 40 minučių. Pasibaigus greitiems pasimatymams, visi dalyviai gauna specialias anketas. Jose surašyti dalyviai. Anketoje reikia pažymėti langelį, jei norite su tuo žmogumi pasimatyti dar kartą. Jei tas žmogus, kurį pažymėjote, kad norėtumėte dar kartą pasimatyti savo anketoje pažymi jus, organizatoriai jums abiems suteikia vienas kito kontaktinę informaciją. Tada galite suderinti antrąjį pasimatymą. Jei po renginio negavote jokių kontaktų, reiškia tie žmonės, kuriais susidomėjote, neparodė jokio susidomėjimo jumis. Nenusiminkite, gal jie iš viso nieko nenori matyti antrą kartą. Bandykite užsiregistruoti į kitą greitųjų pasimatymų renginį.

Atminkite nėra jokios garantijos, kad antrasis pasimatymas peraugs į kažką rimto. Viskas priklauso tik nuo jūsų pačių.

Keletas patarimų einantiems į greituosius pasimatymus

Speed dating patarimai
  1. Nusiteikite daug kalbėti, tačiau jauskite saiką. Per 4 minutes bent pusę laiko leiskite pakalbėti ir kitam žmogui;
  2. Greitieji pasimatymai nieko neįpareigoja. Tai pramoga, kurios metu galite užmegzti kontaktus, kurie gali peraugti į ilgalaikį bendravimą. Organizatoriai nesuras jums žmonos ar vyro – jie suteikia progą apsikeisti kontaktais ir viskas;
  3. Atrodykite nepriekaištingai. Elegantiška apranga, malonus kvapas, mandagus tonas. Įsivaizduokite, kad atėjote į ledi ir džentelmenų vakarėlį, kur visi mandagūs, ramūs ir draugiški;
  4. Nevartokite prieš renginį alkoholio. Net taurės vyno ar bokalo alaus „ant drąsos“. Taip pat ir renginio metu stenkitės sumažinti alkoholio vartojimą, nors damoms paprastai dovanojamas vienas nemokamas kokteilis. Jei padauginsite, liežuvis pradės pintis, gali prasiveržti nekontroliuojamos emocijos ir vakarėlis bus sugadintas ne tik jums, bet ir kitiems žmonėms;
  5. Žmonės, kurie dalyvauja tokiame renginyje jokiu būdu nėra „nevykėliai, negalintys susirasti antros pusės“. Jie tiesiog neturi pakankamai laiko tradicinėms paieškoms arba atėjo išbandyti kažką naujo, gerai praleisti laiko, užmegzti naujų kontaktų. Kaip ir jūs patys…

10 klausimų, kurios galite klausit pasimatymo metu

Kai atsisėdate vienas prieš kitą, negaiškite laiko ir iš karto klauskite. Kokie turėtų būti klausimai? Pirmiausia paklauskite, ar tai pirmasis greitasis pasimatymas. Jei pirmasis, jūsų klausimai gali būti ir kasdieniškesni – apie darbą, namus, vaikus. Jei ne pirmą, reiškia žmogus jau girdėjo daug įvairių klausimų ir į nuobodžius atsakinės nuobodžiai. Jums reikia sukelti susidomėjimą, net jei klausinėjate daugiau, nei atsakote pats (pati). Čia pravers keletas ne tokių tradicinių klausimų.

Pateikiame keletą pasimatymo klausimų:

  • Jei pagautum auksinę žuvelę, kokius tris norius lieptum jai išpildyti? Arba Kokius tris daiktus pasiimtum į negyvenamą salą?
  • Kokį laisvalaikį mieliau renkiesi – lauke ar viduje?
  • Jei galėtum persikelti laiku, kokį istorinį periodą norėtumėt aplankyti?
  • Koks jūsų mėgstamiausias gėrimas draugų kompanijoje?
  • Kokį turite augintinį? Kodėl neturite?
  • Kokia buvo paskutinė perskaityta knyga?
  • Kur užaugote (ne, kur gimėte, bet kur augote ir formavotės, kaip asmenybė)?
  • Koks jūsų mėgstamiausias būdas atsipūsti po sunkios dienos ar savaitės darbų?
  • Kas jums brangu, bet verta?..
  • Kaip įspūdingiausiai esate atšventę savo gimtadienį?

Visų šių klausimų tikslas – sužinoti apie žmogų daugiau neužduodant tiesių klausimų, tokių kaip „kokios jūsų geriausios charakterio savybės?“ Per pirmą greitąjį pasimatymą žmogus ne itin nori atvirauti, todėl atsakinėja lakoniškai arba išsisukinėja nuo atsakymų į tokius tiesius klausimus.

Kokių temų reiktų vengti?

Kokių temų vengti greitajam pasimatyme?

Atminkite, kad žmogų priešais jus matysite tik kelias minutes, todėl neverta gaišti laiko dėstant savo filosofiją ir požiūrį į gyvenimą. Jei abu pažymėsite „pliusus“, greičiausiai turėsite pakankamai laiko apie tai pasikalbėti vėliau. Štai keletas temų, kurių reiktų vengti greitojo pasimatymo metu:

  • Buvusioji antroji pusė. Jei apie tai kalbate, reiškia, su jausmais savo „eks“ dar nesusitvarkėte, tad vargu, ar esate pasiruošę naujiems santykiams.
  • Piniginė situacija. Nereikia nei girtis, kiek uždirbate, nei skųstis, kad esate visiškas vargšas.
  • Politika – tiek Lietuvos, tiek užsienio gali būti ir nuobodi ir sukelti esminių prieštaravimų;
  • Religija. Galite pasirodyti religinis fanatikas, o tai atstumia ne vieną;
  • Darbas. O be darbo ar turite asmeninį gyvenimą? Jei turite, apie darbą nekalbėsite…

​Esminis patarimas – mažiau AŠ, AŠ, AŠ… Pagyros ir susireikšminimas per pirmąjį pasimatymą dar niekam nėra padėję.

Kaip apsirengti einant į greitąjį pasimatymą?

Greitasis pasimatymas yra PASIMATYMAS, o ne pasisėdėjimas su kolegomis bare po darbo prie kokteilio ar alaus bokalo. Dėl to ir rengtis reiktų kaip einant į pasimatymą.

Pirmasis pasimatymas yra labai svarbus tuo, kad norite sudaryti gerą įspūdį, bet tuo pačiu ir neatskleisti visko apie save kitam žmogui – tegul suka galvą, ką reiškia viena ar kita aprangos detalė. Gal norės apie tai išsiaiškinti antrojo pasimatymo metu?..

Džentelmenams einat į pasimatymą

Vyrams patariama rengtis tvarkingai, oficialiai arba vadinamuoju „smart casual“ stiliumi – džinsai arba medvilninės kelnės, polo marškinėliai, megztukas arba laisvalaikio švarkas. Dailūs batai, jokiu būdu ne sportbačiai, kedai ar sandalai. Juk į pasimatymą einate pasipuošę ir susitvarkę… Labai svarbus momentas – asmeninė higiena. Būtina sutvarkyti veido plaukus – barzdą ir ūsus. Jei skutatės, tai geriau būti švariai nusiskutus ir pasikvėpinus. Nepamirškite ir gero kvapo iš burnos. Jokių česnakų per pietus. Pasimatymo metu čiaumoti kramtomąją gumą irgi nereikia. Žodžiu, turite būti pasitempę, tvarkingi ir elegantiški.

Damoms einat į pasimatymą

Moterims patariama rengtis patogiai, elegantiškai ir ne per daug puošniai. Tinka šiek tiek uždaresnės suknelės, aukštakulniai, tačiau reiktų vengti aprangos, kuria rengiatės į naktinį klubą su draugėmis. Tokia apranga gali būti per daug atvira ir iššaukianti, todėl galite sudaryti neteisingą pirmą įspūdį. Galima rengtis ir laisvalaikio stiliumi – kelnės palaidinė, švarkelis. Svarbu, kad jaustumėtės patogiai visą tą valandą intensyvių pokalbių.

Venkite naminių apdribusių rūbų. Taip pat sportinių rūbų – treningų, džemperių, kedų. Tai pasimatymas, o ne pasivaikščiojimas paežere, todėl rekomenduojama dėvėti stilingus rūbus. Aišku, šventinis makiažas būtinas. Nepamirškite kaklo ir krūtinės srities. Jei per pirmąjį pasimatymą nenorėsite atskleisti savo tikrojo amžiaus, į minėtas kūno dalis bus atkreipta daugiau dėmesio. Šukuosena – tvarkinga, šventiška. Ilgi plaukai gali būti paleisti. Darbinis kuodelis per pasimatymą neatrodys labai gerai. Saikiai papuošalų. Per daug ir per ryškūs papuošalai gali sudaryti neteisingą įspūdį. Kvepalai kuklūs, neiššaukiantys ir jokių afrodiziakų. Tai labai trumpas pasimatymas ir nėra jokios garantijos, kad abu pažymėsite vienas kitą anketoje, kad gautumėte kontaktus.

Greitieji pasimatymai – tai geras laikas, puiki nuotaika ir daug skirtingų žmonių su labai skirtingais charakteriais. Nusiteikite, kad ne visi charakteriai patiks, tačiau neleiskite išmušti savęs iš vėžių. Svarbu, kad išsieitumėte iš šio renginio su gera nuotaika ir patirtimi.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Jums taip pat gali būti įdomu