Susirask antrąją pusę: tradicinės ir netradicinės pažintys

Susirask antrąją pusę: tradicinės ir netradicinės pažintys

Viskas! Nuo rytojaus nebebūsiu vieniša(-as) – ieškosiu antros pusės. Ir taškas. Ir nenurimsiu, kol nesurasiu…

Jei ryte prabudote savo viengungiškoje lovoje su tokiu nusiteikimu, sveikiname, jus netrukus aplankys sėkmė. Tik sakydami „netrukus“ būsime nelabai konkretūs. Tai gali būti ir savaitė, ir mėnuo, ir pusmetis, tačiau finalas aiškus – kai esate nusiteikę surasti antrąją pusę, būtinai ją surasite. Anot psichologų, pirmas žingsnis ieškant antrosios pusės yra pasiryžimas ir pozityvus nusistatymas, kad jums iš tikrųjų antros pusės reikia. Toliau – nuo asmenybės ir aplinkos priklausantys procesai.

Antros pusės paieška

Ieškant antros pusės yra svarbūs trys dalykai:

  1. Nusiteikimas, kad nebenorite būti vienišas
  2. Aiškių tikslų apibrėžimas ir nusistatymas
  3. Tinkamų pažinčių būdų pasirinkimas

Jei jau nusiteikėte, kad antra pusė reikalinga, reiktų šiek tiek padirbėti ir su savimi. Pirmiausia – daugiau meilės sau. Jei mylite save, reiškia sugebėsite įtikinti ir kitus jus mylėti. Jei jaučiatės apgailėtinas, niekam tikęs, pervargęs nuo buvusių toksiškų santykių – padarykite pertraukėlę, atsigaukite, pasisemkite pozityvių minčių. Niurzgos ir bambekliai sunkiai susiranda antras puses, nebent tokias pačias, kaip ir jie – amžinas niurzgas ir bambeklius. Tai užprogramuoti konfliktai, todėl tokios poros nelinkime niekam.

Savo savijautą galite susitvarkyti per keletą savaičių – paimkite atostogų, pakeiskite profesiją, nuvažiuokite į Druskininkus kelioms dienoms sveikatingumo procedūrų, pabendraukite su senais gerais draugais (gyvai), gal net apsilankykite pas psichologą, paskaitykite motyvuojančių knygų, pažiūrėkite filmų ar vaizdo klipų, pakeiskite šukuoseną ir aprangos stilių. Taip pat galite atnaujinti namų interjerą, kad atrodytų, jog nuo dabar prasideda naujas gyvenimo etapas.

Per tą laiką, kol ilsėsitės nuo savigraužos ir neigiamų minčių, pagalvokite ir apie tai, kokios antros pusės norėtumėte.

Amžius – svarbu!

Pažintys

Čia reiktų prisiminti, kad tikslai skirtingi priklausomai nuo amžiaus:

  • Jei jums 18-23 metai, jums greičiausiai reikia daugiau kūniškų santykių, sekso, vakarėlių, bet kartu ir bendraminčių. Jūsų būsimoji antra pusė turėtų būti ir draugas, ir šokių partneris, ir lovos partneris, ir žmogus su kuriuo smagu pasijuokti, paplanuoti ateitį.
  • Jei jums 23-30 metų, jums labai svarbi draugystė, ištikimybė, bendri interesai dėl namų ir šeimos. Taip pat reikia ir seksualinio artumo.
  • 30-45 metų žmonėms labai svarbus tarpusavio sutarimas ir supratimas, draugyste, pagarba, tačiau atsiranda noras ir būti savarankiškiems, turėti savo erdvę, net savus namus.
  • Vyresniems, nei 45 metų žmonėms seksualinis ryšys nebėra toks svarbus, tačiau svarbi draugystė ir pasitikėjimas. Tokio amžiaus žmonės nori būti kartu, jie turi savo draugų ratus, pomėgius, net priklausomybes ar nedideles ydas. Iš antrosios pusės kartais prašoma ir tolerancijos bei tylaus pritarimo.

Kai nusistatote savo būsimosios antros pusės „paveikslą“, venkite išvaizdos nusistatymų. Liekna blondinė? Ne viena apkūni moteris dėl mylimojo gali numesti keliolika kilogramų, o per 3-4 valandas grožio salone gali tapti holivudine blondine, todėl išvaizdos nusistatymai yra nereikalingi. Tas pats ir su vyrais. Keli mėnesiai sporto klube, subalansuotas maistas, keli apsilankymai pas vyrų kirpėją ir prieš jus tvirtas ir vyriškas ponas, kuriam negalite atsispirti.

Tradiciniai ir netradiciniai pažintys

Speed dating - greitieji pasimatymai

Kai jau įsivaizduojate, kokia turėtų būti antroji pusė, laikas imtis veiksmų. Yra keli tradiciniai ir netradiciniai antrosios pusės paieškos būdai.

Tradicinės pažintys

Tradiciniai būdai – tai gyvi susitikimai su žmonėmis bendrų draugų vakarėliuose, asmeninėse šventėse, net įmonės renginiuose. Jaunesni antros pusės ieško baruose ir klubuose, vyresni – bendraminčių rateliuose. Tradiciniai būdai labai tinka, kai žmogus yra laisvai bendraujantis, su teigiamu požiūriu į aplinką. Kitais atvejais labiau tinka ir netradiciniai būdai.

Netradicinės pažintys

  • Greitieji pasimatymai (dar kitaip SPEED DATING)Speed Dating turbūt pats efektyviausias netradicinis būdas surasti antrąją pusę. Viskas vyksta specialaus pasimatymų renginio metu. Dalyvauja 10 vyrų ir 10 moterų. Moterys sėdasi prie stalo, o tada prie jų prisėda po vyrą. Jie bendrauja 4 minutes, tada vyrai persėda prie kito stalo. Kai visi pabendrauja su visais, užpildomos anketos pažymint, ar norėtum su tuo žmogumi pabendrauti dar, ar jis patiko. Kai abiejų pažymėjimai sutampa, tiems žmonėms yra suteikiami kontaktai. Toliau bendraujama asmeniškai telefonu ir kitais kanalais. Keletas greitųjų pasimatymų ir tikrai atsiranda su kuo nueiti į normalų ilgąjį pasimatymą. Ten jau bendrauti galima be jokių pašalinių ir taip atsiranda įdomių pažinčių.
  • Pažintys internetu – Yra ne viena pažinčių svetainių, pavyzdžiui, Draugas.lt, kurių tikslas – padėti žmonėms susirasti antrą pusę. Jų esmė – peržiūrėti anketą ir parašyti laiškelį. Tada susitarti dėl pasimatymo ir bendravimą perkelti į kitą lygmenį, jei abiems patinka… Bėda ta, kad anketose informacija gali būti netiksli, o tai sukelia šiokių tokių nusivylimų. Bet kuriuo atveju, antros pusės paieškos savotiška yra loterija…
  • Pažinčių agentūrosPažinčių agentūros dirba panašiai kaip pažinčių svetainės, tačiau jos užtikrina, kad anketa bus paruošta išsamiai ir su teisingais duomenimis. Tokiose agentūrose dirba psichologai, kurie įvertina asmenybių tipus ir parenka tinkamiausius (jų požiūriu) kandidatus. Visada išlieka nedidelio melo tikimybė, todėl kartais jų sprendimai būna netikslūs. O kas sakė, kad piršlybos – tikslusis mokslas?

Iš visų paminėtų netradicinių būdų efektyviausias yra greitieji pasimatymai, nes žmonės čia vienas kitą iš karto mato gyvai, nereikia slėptis po retušuotomis arba keleto metų senumo nuotraukomis. Per tas pirmąsias keturias minutes pokalbio paaiškėja, ar „biolaukai sutampa“, ar nelabai. Žmonės vienas kitam užduoda klausimus, todėl gauna išsamią informaciją, o ne sausą anketą. Be to toks renginys yra būdas maloniai praleisti laiką ir susipažinti su naujais žmonėmis, pabendrauti su jais apie bet ką. Toks būdas negarantuoja, kad pirmą vakarą susirasite antrąją pusę – reikės dar ne vieno pasimatymo, kol galėsite nuspręsti, ar tikrai su tuo žmogumi norite bendrauti likusį gyvenimą. Bet pradžia yra daug žadanti…

Susirasti antrąją pusę – rimtas užsiėmimas. Svarbu neįsprausti savęs į griežtus terminus (susirasiu antrą pusę per 2 mėnesius), neperspausti su išvaizda (liekna, 186 cm blondinė) ir laisviau žiūrėti į socialinį statusą (nevedęs, su namu prie ežero netoli Trakų ir visureigiu). Visada reikia išlikti pozityviam, neatvirauti apie savo skaudžias patirtis ir nebrukti per prievartą savo pasaulėžiūros bei ideologijos. Tada viskas bus gerai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Jums taip pat gali būti įdomu
Velykų vainikas
Skaityti

Velykų vainikas

Velykų vainikas yra nepakeičiamas pavasario švenčių atributas, neatsiejamas nuo Velykų šventės. Tai tradicinis dekoravimo elementas, kuris atspindi atgimimo…