Kur skaniai pavalgyti Klaipėdoje?

Kur pavalgyti Klaipėdoje?

Klaipėda – ypatingai gražus miestas, kuriame lankosi žmonės iš visos Lietuvos ir ne tik. Čia lankytojus džiugina ir jūra, ir gražus senamiestis. Trečiasis pagal dydį Lietuvos miestas tikrai turi ką pasiūlyti svečiams: muziejai, istoriniai objektai, Danės krantinės, miškai, parkai ir t.t. Tačiau šiandien pakalbėkime apie Klaipėdos kavines ir restoranus, kuriuose galima skaniai pavalgyti. Iš anksto įspėjame, jog visų tikrai neišvardinsime, bet apie dalį jų papasakosime.

Kokybiškas, skanus ir estetiškai pateiktas maistas, tai galimybė pasimėgauti, pasigrožėti ir pasistiprinti viename. Gera kavinė ar restoranas puikiai tiks ir papietauti, ir pasimėgauti lėtais pusryčiais arba paminėti kokią nors šventę. Tad pradedame… Kur skaniai pavalgyti Klaipėdoje?

Kur pavalgyti Klaipėdoje?

Restobaras „Eldorado“

„Eldorado“ – europietiškos virtuvės patiekalai su įvairių šalių prisilietimu – taip restoranas apibūdina tai, ką Jums pasiūlys. Čia tik aukščiausios kokybės produktai, iš kurių su meile ir profesionalumu gaminami patiekalai. Restobaras įsikūręs miesto centre. Vasarą būna įrengta jauki lauko terasa, kurioje galima ne tik papietauti, atsigaivinti gėrimais, bet ir mėgautis iki vėlumos. Restobaro viduje yra įrengtas vaikų kampelis, kuriame vaikai turi savo virtuvėlę, todėl kol smagiai gamins patiekalus, tėveliai galės šiek tiek pailsėti ir ramiai pasimėgauti maistu bei artimųjų draugija.

Restoranas „Garažas“

„Garažas“ – tai restoranas esantis pačiame Klaipėdos senamiestyje. Šiame restorane dirba tikri meistrai, kurie specializuojasi maisto gamyboje ir yra orientuoti į kokybę – kaip ir garaže, kuriame savo srities profesionalai kokybiškai taiso automobilius. Tačiau automobilių reikalus palikime kitam kartui. Vaikams bei gyvūnams draugiška maisto įstaiga siūlo kokybiško maisto valgiaraštį. Šis restoranas patiks tiems, kurie ieško naujų skonių, išradimų, originalių patiekalų ir pirmenybę teikia ragavimui. Itin patyręs ir ne tik Lietuvoje, bet ir svetur dirbęs šefas tikrai moka nustebinti ir pamaloninti net išrankiausiųjų skonio receptorius. Čia dirba savo darbą itin mėgstantis personalas, todėl aukšto lygio aptarnavimas ir nuoširdumas – čia kasdienybė. Užsukite su šeima, draugais, artimais, kolegomis, o gal vieni – čia galėsite ramiai pasimėgauti įvairiais skoniais ir ypatinga aplinka.

Restoranas „Monai“

„Monai“ – tai vieta, kuri patiks mėgstantiems saikingą interjerą, kokybišką maistą, jaukią erdvę. Puiku tai, jog čia šefai gamina maistą ir ruošia valgiaraštį atsižvelgdami į sezoninius vaisius, daržoves. O juk taip ne tik skaniau, bet ir sveikiau, tiesa? Čia unikalius sprendimus atrasti padeda maisto tekstūra, spalvos, tad eksperimentų rezultatai tikrai pradžiugins ne tik skrandį, bet ir akį. Tai vienas geriausiai vertinamų restoranų uostamiestyje, sulaukęs pripažinimo ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse.

Restoranas „Ararat”

„Ararat” – šiame restorane ne tik maistas armėniškas, bet ir aptarnavimas, bendravimas, interjeras. Visos detalės ir sukuria tą nuostabią armėnišką dvasią. Nuostabus maistas, armėniški patiekalai, platus kokteilių pasirinkimas, visiškas atsipalaidavimas ir puiki galimybė pasidžiaugti armėniška dvasia draugų ar artimųjų draugijoje. „Ararat“ dirba visą parą.

Pilies restoranas „Pilies uostas“

Restoranas „Pilies Uostas“ įsikūręs pačioje Klaipėdos širdyje, senosios piliavietės teritorijoje. Čia yra ir dienos pietūs, kuriais galite pasimėgauti per pietų pertrauka ir ne tik. Skoningas maistas, svetingas aptarnavimas ir jauki terasa su lauko ekranu – visa tai rasite čia. Galėsite grožėtis Danės upės ir marių vaizdais, o tuo tarpu virtuvės šefai ruoš skaniausią, šviežiausią patiekalą. Patiekalo šildymas čia – tabu. Viskas patiekiama vos pagaminus, tad kokybė ir šviežumas garantuotas.

Restoranas „Meridianas“

„Meridianas“ – Neįtikėtina, jog daugiau nei prieš 70 metų pastatyta barkentina iš pradžių buvo mokomasis burlaivis, o šiandien – vieta restoranui. Tikrai taip, tai ne legenda, o faktas – šį nuostabų burlaivį renovavo ir jame įrengė restoraną, kuris dar ir šiandien turi ypatingą dvasią. Pagrindinėje restorano salėje įrengtos stiklinės grindys, po kuriomis matyti išsaugotos senosios laivo medinės konstrukcijos. Drąsiai galima sakyti, jog tai unikali vieta pavalgyti, pabūti su artimaisiais, draugais ir sužinoti daug įdomių faktų, istorijų, susijusių su Meridianu. Tai puikiai žinomas Klaipėdos simbolis, kuriame galima ne tik apsilankyti, papietauti, bet ir atšvęsti šventę, gimtadienį. Meniu rasite ir užkandžių, ir sriubų, ir desertų. Didelis dėmesys skiriamas patiekalo pateikimui, improvizacijoms ir, žinoma, šviežumui.

Restoranas „Viva LaVita“

„Viva LaVita“ – tai puikus pasirinkimas, jeigu norite ne tik pavalgyti, bet ir pasigrožėti neįtikėtinai gražia panorama, vaizdais į Klaipėdos uostą, Kuršių neriją ir ne tik. Šis restoranas yra net 20 aukšte (aukštis 70 m.), o rasite jį viešbutyje „Amberton Hotel Klaipėda“. Platus kokteilių, maisto pasirinkimas. Tobulai pagaminta ir pateikta krokodiliena. Taip, taip – krokodiliena. Jos paragauti Klaipėdoje galite tik čia, tad kviečiame užsukti ir būtinai išbandyti.

„Toli nuo klasikos“

„Toli nuo klasikos“ – tai puikiai vertinama vieta Klaipėdoje, kurioje galite pasimėgauti ne tik maistu, bet ir kokybišku vynu. Naujas formatas su daug meilės ir džiaugsmo. Čia yra ir mėsos, ir daržovių, ir jūros gėrybių. Kaip sako patys šeimininkai, jų tikslas buvo kurti ne vietą, maitinimosi įstaigą, bet reiškinį. Kitaip tariant, vietą, kurioje svarbiausia meilė, draugystė ir maistas. Čia svarbu ne tai, kad esi, bet kaip jautiesi. O kaip galima jaustis, kai aplinkui mylimiausi žmonės, o skrandį šildo ir lepina skaniausias maistas? Užsukite, pajauskite ir Jūs.

Picerija „Baltos lėkštės”

„Baltos lėkštės” – ši vieta puikiai tiks geros picos mėgėjams, o rasite ją pačiame Klaipėdos senamiestyje. Tai netradicinių picų vieta, kurioje rasite šio gėrio su su kiauliena, antiena ir net vėdarais. Malkinė krosnis suteikia ne tik savito skonio, bet ir kvapo. Čia labai jauki, naminė, „pilka-grey“ aplinka. Tvarkinga, minimalu, tačiau tuo pačiu labai šilta ir jauku. Kas žino, galbūt tai dėl to, jog picas kepa ir su svečiais bendrauja ir patys šeimininkai? Kad ir kaip būtų – rekomenduojame apsilankyti picų mėgėjams, kurie norėtų atrasti kažką naujo, netradicinio, o pirmenybę teikia picoms ne su dešrelėmis.

Klaipėda – nuostabus miestas, kuriame rasite visko: vietų poilsiui, pažinimui, pramogoms, aktyviam ar ramiam laisvalaikiui. Džiugu ir tai, jog čia taip pat yra vietų, kur galima skaniai pavalgyti. Aukštos kokybės maistas, originalūs sprendimai, geriausi virtuvės šefai, aukščiausi vertinimai ir jauki bei patogi aplinka. Smagu, jog yra vietų, pritaikytų ne tik suaugusiems, bet ir vaikams ar net augintiniams. Pramogaukite ir mėgaukitės maistu su šeima, draugais, artimaisiais, kolegomis. Išbandykite bent vieną iš mūsų pasiūlytų restoranų ir, tikime, jog liksite patenkinti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Jums taip pat gali būti įdomu