Smagūs Velykiniai žaidimai

Velykų žaidimai

Šv. Velykos – gražiausia pavasario šventė, kuri leidžia mėgautis atgimstančia gamta, gražiomis spalvomis, artimų žmonių buvimu šalia. Tai džiaugsmas, pradžia ir, aišku, Kristaus prisikėlimas. Krikščionybėje tai kone didžiausia ir svarbiausia šventė, kurią švenčia ir vaikai, ir suaugę. Kiekvienas turi teisę savaip interpretuoti šią šventę, o tiksliau – visiems ji gali kelti skirtingų asociacijų. Pavyzdžiui, kažkam tai ypatingai džiaugsminga pavasario šventė, kuomet aplinkui daug gražių spalvotų dekoracijų, o ant stalo – skaniausi ir kvapniausi patiekalai. Kažkam tai labai džiaugsminga šventė, kuri dar kartą primena apie tikėjimą, Dievą ir jo tiesas. Bet kokiu atveju, visiems ši šventė yra kupina žavesio, džiaugsmo ir linksmybių. Kokių? Ogi Velykinių žaidimų, kuriuos mėgsta ir vaikai, ir suaugę.

Vieni žaidimai yra žinomi kone kiekvienam, kiti mažiau populiarūs, todėl šiandien norime priminti arba supažindinti Jus su Velykinių žaidimų gausa. Galbūt kažkurį iš jų smagiai sužaisite ir Jūs kartu su visa šeima. Smagu tai, jog žaidimai neturi amžiaus cenzo, juos mielai žaidžia ir moterys, ir vyrai, ir vaikai, ir senjorai, todėl visi kartu galės smagiai ir įdomiai praleisti laiką. Pradedame.

Velykiniai žaidimai su kiaušiniais

Margučių ridenimas

Margučių ridenimas

Tai vienas seniausių ir žinomiausių žaidimų. Ridenimas gali būti lygiu paviršiumi, kuomet tiesiog varžotės, kuris margutis nuriedės toliau. Gali būti ridenimas loveliu, kuomet reikia išmušti kuo daugiau kiaušinių. Viskas veikia paprastai – tiesiog ridenkite kiaušinį ir stenkitės paliesti kitą, tuomet juos abu galėsite pasiimti ir vėl ridenti. Puikiai žinomas ir labai mėgstamas ridenimo būdas. Taip pat mėgstamas ir ridenimas lazda, kuomet žaidėjai turi su lazda atsargiai kuo toliau paridenti. Tikslas ne tik kuo toliau nuridenti, bet ir išsaugoti margutį sveiką.

Nešame margutį šaukšte

Priklausomai nuo žaidėjų skaičiaus galima pasidalinti į komandas arba žaisti net ir dviese, trise. Užduotis yra nešti kiaušinį arba margutį šaukšte, jo neišmetant. Yra startas ir finišas, reikia kuo greičiau nunešti kiaušinį ir perduoti šaukštą kitam savo komandos nariui (todėl komandomis žaisti dar įdomiau).

Margučių slėpynės

Žaidimo taisyklės labai paprastos, o ir pats žaidimas lengvas, tačiau suteikia labai daug teigiamų emocijų. Žaidimo vedėjas turi paslėpti margučius, o žaidėjai jų ieškoti. Galima jiems padėti sakant „šilta/šalta“, nurodyti kažkokių užuominų arba tiesiog stebėti paieškas. Nors šį žaidimą itin mėgsta vaikai, kartais nė ką mažiau į jį įsitraukia ir suaugę.

Pasuk margutį

Labai smagus žaidimas, kurio laimėtojas paaiškėja greitai. Susėskite visi prie stalo ar ant grindų ir kuo greičiau pasukite margutį, kad šis suktųsi kiek įmanoma ilgiau. Laimėtojas ir bus tas, kurio margutis suksis ilgiausiai.

Pas ką margutis?

Labai tinka žaisti, kuomet susirenka daugiau žmonių – būna labai smagu. Reikėtų visiems susėsti ratu, išskyrus vieną žmogų, jis sėdės vidury. Esantys rate turi kiaušinį, kurį už nugaros rankomis vieni kitiems perduoda, o sėdintysis viduryje turi atspėti, pas ką gi yra kiaušinis. Tuomet tas, kuris atspėja sėda į rato vidurį, o prieš tai sėdėjęs prisijungia į ratą. Išties smagus žaidimas, reikalaujantis šiek tiek vaidybos.

Margučių ridenimas žole

Puikus žaidimas lauke, kurį būtina išbandyti, jeigu tik leidžia oro sąlygos ir jau yra žolė. Pagrindinė užduotis kuo greičiau ridenti kiaušinį nuo taško A iki taško B su tam tikromis priemonėmis, pvz. lazdomis arba virtuvėje esančiais rakandais. Jeigu neturite daug lazdų, tai tiesiog paimkite skirtingas turimas priemones ir jas išdalinkite dalyviams. O dar geriau, jeigu jie loterijos būdu išsirinks savo priemonę.

Kiti žaidimai vaikams ir suaugusiems

Velykiniai Žaidimai

Švenčiant Velykas galima žaisti įvairiausius Velykinius žaidimus viduje, gamtoje – aktyvius ir mažiau aktyvius. Tačiau nereikėtų pamiršti, jog žaidimų pasirinkimas labai platus ir nebūtina apsiriboti vien tik su šia tema susijusiais žaidimais. Galbūt namuose, stalčiuje jau seniai guli vienas geriausių ir populiariausių stalo žaidimų, kuris vis dar laukia savo eilės? Išsitraukite jį ir sužaiskite, kodėl ne? O gal turite savo mėgstamiausių stalo (ar ne tik) žaidimų, kuriems vis pritrūksta laiko? Drąsiai išsitraukite juos ir žaiskite. Visai nesvarbu, ar tai loginis, ar stalo žaidimas ar bet koks kitas.

Velykų šarados

Šarados labai mėgstamas ir daug kam puikiai žinomas žaidimas, kuomet vienas žaidėjas turi pavaizduoti konkretų žodį neištardamas jo, o kiti – atspėti. Tai puikus žaidimas, kuris labai tiks ir Velykoms, tiesiog galite sugalvoti žodžius būtent Velykų tema, pvz. Margutis, Prisikėlimas, zuikis, viščiukas ir t.t.

Nepamirškite ir šlapio pirmadienio

Taip vadinama diena, kuomet būtina bent jau apsišlakstyti save ir kitus vandeniu. Žinoma, jeigu už lango dar ankstyvas pavasaris, daug žaidimų su vandeniu neprigalvosi, tačiau jeigu oras šiltas – tikrai galima. Nebūtina turėti baseiną, šios pramogos esmė yra būtent apšlakstyti kitą. Tai galima padaryti ir su vandens šautuvu ar kitomis priemonėmis, svarbu žaisti atsargiai ir saikingai. Šis žaidimas patiks ne tik vaikams, bet ir suaugusiems, tačiau mažieji šios pramogos labai laukia.

Ramūs žaidimai

Nors visi linksmi žaidimai, tai puikus būdas švęsti ir smagiai praleisti laiką, visgi kartais galimybės ar norai yra kitokie. Pvz. šeima susirgo, už lango labai blogas oras arba tiesiog nemėgstate judrių žaidimų. Tuomet tiks ne tik stalo, bet ir kūrybiniai žaidimai, pvz. piešimas, spalvinimas, popierinių kūrinių gamyba ir t.t. Tiesiog tai, ką kažkada visi mes darėme mokykloje ar darželyje – juk taip smagu prisiminti. Tokia veikla itin tiks ramiems vaikams, kurie mėgsta ramesnius žaidimus, veiklas. Taip pat galima knygynuose ar parduotuvėse prieš šventes paieškoti būtent Velykinių spalvinimo knygelių, iliustracijų arba net kūrybinį rinkinį, kuris leis pagaminti margutį iš putplasčio, popieriaus ar kitų medžiagų.

Kaip išsirinkti velykų žaidimą iš tokios jų gausos? Tiesiog pagalvokite, kokios veiklos norite, ar Jums patiktų laiką leisti viduje, ar lauke. Ar bus daugiau žaidėjų vaikų, ar suaugusiųjų? Galu gale, juk galima tiesiog išbandyti įvairius žaidimus, mat jiems daug įrankių ar specialaus pasiruošimo nereikia. Tiesiog bandykite ir išsirinkite savo mėgstamiausius.

Velykos – labai graži ir svarbi pavasario šventė, kuri asocijuojasi su šiluma, gamtos atgimimu, dideliu džiaugsmu ir geru oru. Margučiai, įvairios stalo bei interjero dekoracijos, daug ryškių spalvų ir, žinoma, komandinis ir smagus kiaušinių marginimas. Tas ir yra smagiausia, jog šventės suvienija bendroms veikloms ir leidžia kartu praleisti daugiau laiko. Velykiniai žaidimai – taip pat puikus būdas smagiai praleisti laiką ir paminėti šią nuostabią šventę. Galbūt mūsų paminėti žaidimai bus puiki idėja ir Jūsų šeimai, o gal sugalvosite dar negirdėtų naujų veiklų, žaidimų? Svarbiausia – smagiai praleistas laikas ir patenkintos širdys bei gražus šventės paminėjimas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Jums taip pat gali būti įdomu
Ką veikti Klaipėdoje?
Skaityti

Ką veikti Klaipėdoje?

Ką veikti Klaipėdoje? Tai klausimas, kuris neretai užduodamas tiek miesto svečių, tiek paties uostamiesčio gyventojų. Klaipėda, žinoma dėl…
Ką veikti Kaune?
Skaityti

Ką veikti Kaune?

Kaunas – didžiausias Lietuvos miestas (po sostinės), tai svarbus transporto, kultūros, mokslo ir kultūros centras. Beveik pačiame Lietuvos…