Ką vertėtų žinoti pirmam skrydžiui oro balionu?

Pirmas skrydis oro balionu
Pirmas skrydis oro balionu

Šiais laikais turime labai platų pramogų bei laisvalaikio praleidimo būdų pasirinkimą. Kiekvienas gali atrasti tai, kas jam tiks ir patiks. Aktyvios, ekstremalios, vandens pramogos, ramus poilsis, SPA ir, žinoma, oro pramogos bei daug kitų. Viena populiariausių oro pramogų yra skrydis oro balionu.

Skrydis oro balionu, tai galimybė ramiai, lėtai ir su pasimėgavimu pakilti virš žemės. Tai puikus būdas pasigrožėti nuostabiais vaizdais ir pailsėti. Puikiai tiks tiems, kas nori oro pramogos, tačiau nėra didelis adrenalino ar greičio mėgėjas.

Skrydis oro balionu – taip pat dažnas pasirinkimas tarp dovanų ne tik sau, bet ir artimiesiems. Pakalbėkime šiandien apie tai, ką vertėtų žinoti, prieš skrydį oro balionu.

Skrydis oro balionu – unikali patirtis

Unikali patirtis skrendat oro balionu

Skrydį oro balionu tikriausiai būtų sudėtinga palyginti su kita priemone, mat tai – unikali patirtis. Jūs esate aukštai, ore, matote nepakartojamą gamtos ar/ir miesto grožį, tačiau tuo mėgaujatės lėtai ir, svarbiausia, saugiai. Tai itin saugi pramoga, kuria mėgautis gali ir vaikai. Žinoma, su itin mažais to daryti nereikėtų, nes neaišku, kaip sureaguos. Tačiau nuo maždaug 6-7 metų galima bandyti. Su sąlyga, jog vaikas nėra labai jautrus aukščiui. Tad skrydis oro balionu gali būti puiki pramoga su šeima, artimaisiais, draugais, kolegomis arba antra puse. Išbandykite, jeigu to daryti dar neteko ir, tikime, nenusivilsite.

Oro sąlygos – kokios yra tinkamos skrydžiui?

Jeigu planuojate skristi oro balionu, reikėtų žinoti, jog tai daryti galėsite tik palankiomis oro sąlygomis. Jeigu staiga pasikeitė oro sąlygos, skrydis gali būti atidėtas arba atšauktas ir visa tai dėl Jūsų saugumo.

Kokios oro sąlygos yra netinkamos skrydžiui?

  • stiprus vėjas;
  • per šaltas oras;
  • blogas matomumas (rūkas, didelis debesuotumas);
  • krituliai (lietus, sniegas) ir kt.

Nepalankios oro sąlygos gali būti pavojingos pakilimo, nusileidimo ir skrydžio metu. Taip pat gali sukelti diskomfortą skrendantiems, neigiamai veikti techniką. Būtent todėl saugumas ir tinkamos oro sąlygos yra itin svarbios, todėl nereikėtų labai nerimauti, jeigu skrydis yra atšaukiamas. Viskas dėl Jūsų saugumo.

Kaip elgtis oro baliono skrydžio metu?

Kaip elgtis oro balione

Tam, kad skrydis būtų ne tik įdomus, bet ir saugus bei komfortiškas, reikėtų laikytis tam tikrų taisyklių.

  • klausykitės baliono piloto nurodymų ir rekomendacijų. Jis pasakys, kaip elgtis skrydžio metu, ko negalima daryti ir t.t. Instruktoriai yra patyrę ir sukaupę daug praktinių bei teorinių žinių, todėl tikrai žino, kaip reikėtų elgtis.
  • pasirūpinkite šiltesniais drabužiais, mat kuo aukščiau kilsite, tuo vėsesnis oras bus. Na, o skristi, kai Jums šalta, sutikite, nėra malonu.
  • oro balionas skrenda lėtai, tolygiai, todėl, kad išlaikyti šį malonumą, turėtumėte ramiai elgtis ir Jūs. Tai tikrai nereiškia, kad negalite judėti, tiesiog venkite labai staigių judesių, šokinėjimo ir t.t.
  • norite įamžinti tobulą panoramą? Turite profesionalų fotoaparatą, kamerą arba geros kokybės nuotraukas darantį telefoną? Žinoma, užfiksuoti akimirkas galite, tačiau tai darykite saugiai, kad įranga neiškristų. Nors šis patarimas gali atrodyti juokingas, patikėkite, tokių atvejų būna. Todėl geriausia, kai yra pritvirtintas.
  • daiktų kiekis (tiksliau – svoris) skrydžio metu yra ribojamas, todėl pasiimkite tik tai, ko išties reikia. Būtinai – vandens.
  • visada drąsiai klauskite baliono piloto dėl visko, kas Jums įdomu, o galbūt neramina. Jis atsakys į klausimus, kurie bus jo kompetencijos.

Kada geriausia skristi oro balionu

Kaip jau minėjome, skrydžiui itin svarbios palankios oro sąlygos. Tačiau galbūt teko pastebėti, jog balionai labai dažnai skraido anksti ryte arba vėlai vakare? Žinote tą jausmą, kuomet pakėlus galvą, matote daug ryškiaspalvių oro balionu? Vaikai sušunka – „štai dar vienas, dar vienas“. Ir tokiu metu šie skrenda ne be priežasties. Žinoma, galima skristi ir dienos metu, tačiau rytas ir vakaras dažniausiai būna ramesnis, be didesnio vėjo. Pastebėkite, jeigu oras yra pakankamai geras, šiltas, ramus, bet štai ankstų rytą ar vėlų vakarą ta ramybė ir vėjo nebuvimas dar labiau pasijaučia, tiesa?

Dažniausiai skrydžiai vyksta pavasarį, vasarą, rudenį. Žiemą oro temperatūra dažnai būna itin žema ir skrydžiui net pavojinga. O ir komfortą vargu ar pajaustumėte, mat atviroje erdvėje puikiai jausite šaltį, drėgmę. Tad visi trys metų laikai yra tinkantys skrydžiui oro balionu, nebent yra nepalankios oro sąlygos.

Ar visi gali skristi oro balionu?

Ar visi gali skristi oro balionu?

Skristi oro balionu gali ir suaugę, ir vaikai (vyresni). Tačiau yra tam tikrų dalykų, apie kuriuos reikėtų pagalvoti prieš skrendant.

  • sveikatos būklė. Ar neturite rimtų lėtinių ligų? Pvz. itin aukštas kraujo spaudimas, sunkiai kontroliuojama astma, širdies bei kraujagyslių ligos ir t.t. Jeigu norite, tačiau nežinote, ar esant Jūsų ligai skristi galima – būtinai pasikonsultuokite su savo gydytoju.
  • nėštumas. Reikėtų paminėti, jog skrendant oro balionu keičiasi oro slėgis, tad skristi nėštumo metu gali rekomenduoti arba nerekomenduoti nėščiąją prižiūrintis gydytojas ginekologas.
  • apsvaigimas. Draudžiama skristi oro balionu, jeigu esate apsvaigę nuo alkoholio ar narkotinių medžiagų.
  • esant ūmiai ligai, po operacijos. Negalima skristi oro balionu, jeigu sergate ūmia infekcine, virusine liga, jaučiatės prastai, karščiuojate. Taip pat, jeigu visai neseniai Jums buvo atlikta kokia nors operacija. Dėl sveikatos būklės visada pasitarkite su gydytoju, nes skrydis oro balionu malonus, tačiau svarbiausia yra – saugumas.
  • aukščio baimė. Jeigu turite stipriai išreikštą aukščio baimę, paniškai bijote ir nenorite net pagalvoti apie skrydį – neverskite savęs. Tačiau, jeigu tik šiek tiek dvejojate, nerimaujate, neturite paniškos baimės aukščiui, siūlome išbandyti šią pramogą. Kodėl? Nes tai ne tik saugus, bet ir labai ramus būdas susidurti su aukščiu. Galbūt tai bus žingsnis draugystės su aukščiu link? Įvertinkite patys. Taip pat prieš skrydį, jeigu bijote, bet pasiryžote, rekomenduojame nuoširdžiai pasikalbėti su artimu žmogumi arba profesionaliu psichologu.

Kaip pasirinkti skrydžio vietą?

Skrydžio pradžia ir maršrutas būna suplanuotas iš anksto, todėl perkant dovanų kuponą, pasirinkite Jums tinkamiausią miestą/vietą. Nuo to priklausys ir tai, kokiais vaizdais mėgausitės. Ar tai bus daugiau gamtos, vandens telkinių, o galbūt miesto? Tačiau bet kokiu atveju skrydis trunka apie dvi valandas (kartais trumpiau), todėl tikrai pamatysite visko. Tas pats miestas ar vietovė iš aukštai atsiskleis visai kitomis spalvomis.

Oro balionas – puiki vieta ypatingoms progoms

Skrydį oro balionu dažnai žmonės renkasi be progos arba gavę dovanų kuponą šventės metu. Tai puikus būdas praleisti laiką, atsipalaiduoti, pasimėgauti, bet… Tai taip pat puiki vieta Jūsų ypatingai progai. Būtent todėl kartais vyrai renkasi šią vietą pasipiršimui. O galbūt tiesiog labai romantiškai meilės išraiškai. Juk sveikinimai, staigmenos ir emocijos yra visai kitokios kai esate virš žemės, tiesa? Todėl didelė tikimybė, jog pasveikinus žmogų skrydžio oro balionu metu, Jus įstrigsite atminty ilgam.

Artėja Jūsų gimtadienis, vardadienis, o gal kita svarbi proga? Užsirezervuokite laiką skrydžiui oro balionu ir atšvęskite visu pajėgumu.

Linkime Jums malonių pojūčių skrydžio metu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Jums taip pat gali būti įdomu
Ką veikti Panevėžyje?
Skaityti

Ką veikti Panevėžyje?

Panevėžys – itin gražus miestas, kuris pagal dydį užima penktąją vietą Lietuvoje. Gražus, architektūros kupinas senamiestis, modernus ir…
Ką veikti Kaune?
Skaityti

Ką veikti Kaune?

Kaunas – didžiausias Lietuvos miestas (po sostinės), tai svarbus transporto, kultūros, mokslo ir kultūros centras. Beveik pačiame Lietuvos…