Lankytinos vietos Birštone

Birštonas

Birštonas – jaukus, daug gamtos turintys miestas Lietuvos pietuose, kuris nepalieka abejingų. Čia apsilanko ir turistai, tačiau ir patys Lietuviai ypatingai mėgsta šį kurortą. Kurortiniu miestu Birštonas vadinamas ne šiaip sau – čia žmonės atvyksta būtent poilsiui.

Sveikatinimo procedūros, sanatorijos, gamta, viešbučiai su SPA malonumais – visa tai padeda pamiršti visus rūpesčius ir kokybiškai pailsėti. Čia atvyksta tiek šeimos su vaikais, tiek senjorai, tiek įsimylėjėliai, tiek pacientai, kuriems skirta reabilitacija po įvairių ligų. Be to, būtent šiame mieste išgaunami mineraliniai vandenys, todėl čia jų tikrai galėsite paragauti bei sužinoti daug įdomių faktų. Tačiau Birštone gausu ne tik poilsio namų, gamtos, bet ir įvairių kitų įdomių vietų bei veiklų. Jeigu norite sužinoti, ką rekomenduojame aplankyti Birštone, skaitykite toliau.

Lankytinos vietos Birštone

Pasiūlymai norintiems gamtos, nuostabių vaizdų

Jeigu Jums patinka gamta, tai pasivaikščiojimas Birštone suteiks Jums daug teigiamų emocijų. Čia gamtos daug ir įvairios, tačiau reikia žinoti tam tikras vietas, kuriose ji atsiveria įspūdingiausiai.

Vytauto kalnas

Jeigu nebijote laiptelių, aukščio ir fizinio krūvio, tuomet rekomenduojame įkopti į Vytauto kalną. Kai jau įveiksite 40 metrų aukštį, galėsite pasigrožėti nuostabia panorama. Kopimas laipteliais greitai pasimirš, kai pamatysite tokius vaizdus ir pailsėsite. Visai nesvarbu, kokiu metų laiku vyksite į šį miestą, Vytauto kalną aplankyti galima visada. Ir net patartina, mat priklausomai nuo sezoniškumo, keičiasi ir vaizdas.

Žvėrinčiaus miškas

Tai ne tiesiog miškas. Čia įspūdingas gamtos grožis, pušų kvapai, garsai, tvarkingai įrengta aplinka, pėsčiųjų bei dviračių takai. Treniruokliai, poilsiavietės, sūpynės, pavėsinės su laužavietėmis ir dar daug visko, ko reikia geram poilsiui, atokvėpiui ir pasibuvimui su savimi bei gamta. Žvėrinčiaus miškas ypatingas tuo, jog jame yra skulptūros iš medžio bei gamtos paminklai. Tai ne tik gražu, tačiau ir labai įdomu – stenduose bei aprašymuose rasite įvairios informacijos, reikšmingų nuorodų ir įdomių faktų. Pažintinis takas pritaikytas ir neįgaliesiems.

Kneipo sodas

Tai vieta, kuri patiks visiems – ir sveiko gyvenimo būdo entuziastams ir tiesiog viskuo besidominantiems. Tai apie vandenį, kuris daro stebuklus ir gydo nuo įvairiausių ligų, o taip pat gali būti puiki prevencinė priemonė. Sebastiano Kneipo teorija, su kuria susipažinsite būtent šiame sode. Čia galėsite išbandyti įvairias grūdinimosi praktikas, pavyzdžiui, pamerkti ranką į šaltą vandenį ir ją palaikyti. Smagiausia veikla – vaikščiojimas basomis įvairiais paviršiais, kuriuos raiste šiame sode. Patiks ir dideliems, ir mažiems. Ne tik smagu, bet ir naudinga.

Centrinis Birštono miesto parkas

Tai gražus, kupinas gamtos, didelis parkas Birštone. Čia puikiai praleisite laiką, jeigu norite atsikvėpti, pailsėti, pasigrožėti gamta, o galbūt aktyviai pasivaikščioti ir įamžinti gražias skulptūras? Jeigu pavargote nuo kasdienių rūpesčių ar minčių gausos, būtinai atsisėskite šalia Druskupio. Taip, taip – Druskupis. Tai įrenginys, kuris garina mineralinį vandenį, o šalia galite pakvėpuoti gaiviu ir sveiku, mineraliniu oru.

Mineralinio vandens paviljonas „Birutės vila“

Čia taip pat patartina aplankyti, jeigu norite kokybiškai atsikvėpti, pakvėpuoti mineraliniu vandeniu. Jokio mokesčio nėra – reikia tik atvykti ir mėgautis. Beje, tai galima daryti ir vasarą, ir žiemą – visais metų laikais.

Vytauto Jurgio Meškos parkas

Dar vienas parkas, kurį itin rekomenduojame aplankyti. Šis parkas, tai ne tik ramybės ir gamtos šaltinis. Čia galima net ir labai intensyviai sportuoti, žaisti, bėgioti. Skulptūros, sporto inventorius, poilsio takai, treniruokliai, vaikų žaidimo aikštelės ir dar daug visko ir mažiems, ir dideliems. Vieta pritaikyta žaisti krepšinį, stalo tenisą, mini golfą ir ne tik – puikus pasirinkimas, kai visi šeimos nariai ar draugai turi skirtingus pomėgius. Na, ir aišku, pats svarbiausias teigiamas dalykas – pušų kvapas ir nenumaldomas noras pabūti su gamta dar ir dar. Nors ji žmogų ramina, tačiau tuo pačiu ir tonizuoja, mat šiais laikais taip dažnai jaučiamas būtent emocinis nuovargis. Tad sportas, o vėliau knyga arba ramus pasivaikščiojimas šiame parke – puikus duetas.

Geltonoji biuvetė

Ryškios spalvos biuvetę tikrai pastebėsite. Ir būtinai prieikite arčiau – įsipilkite mineralinio vandens. Sakoma, jog šis vanduo yra kitoks, o gal stebuklingas? Kad ir kaip ten būtų, yra rekomendacija suvartoti jį per valandą laiko nuo tada, kai įsipylėte.

Taip pat verta paminėti, jog Birštone yra tikrai nemažai skulptūrų – jos yra skirtingose miesto gatvėse, aikštėse, parkuose, tikrai pamatysite ne vieną. Taip pat yra net keletas fontanų, vienas jų – šalia Eglės sanatorijos. Tikras grožis – ypač tamsiu paros metu.

Birštono apžvalgos bokštas

Būdami Birštone, būtinai aplankykite Birštono apžvalgos bokštą. Ar žinojote, jog tai yra aukščiausias apžvalgos bokštas Lietuvoje? Nuostabi panorama, kuri atima žadą. Birštono miestas, gamtos grožis, miškai, vandens telkiniai, pastatai, Nemuno kilpos ir ne tik. Pamatykite savo akimis. Be to, labai geras dalykas tas, jog lipdami laiptais, jeigu pavargsite, turėsite kur atsikvėpti. Tarpinės stotelės visada veikia teigiamai ir raminančiai, tad pailsėsite ir vėl į viršų.

Ką verta išbandyti Birštone?

Kur pasigrožėti gamta, pakvėpuoti mineraliniu vandeniu ir jo paragauti, kokybiškai pailsėti – jau parašėme. O dabar pateiksime pasiūlymus, kur apsilankyti tiems, kas nori daugiau aktyvumo bei smagių pramogų Birštone. Pradedame.

Vasaros rogučių trasa

Taip, taip, rogutės vasarą – Birštone tai įmanoma.Lietuvoje ilgesnės rogučių trasos kolkas nėra, tad pabandyti šią pramogą išties verta. Dvivietės, saugios, modernios rogutės leis mėgautis pramoga net ir su vaikais. Patys reguliuosite greitį bei gausite šiek tiek adrenalinų posūkių ruože – nuobodu tikrai nebus.

Vandens pramogos

Baseinus, SPA, pirčių zonas suaugusiems bei vaikams galėsite rasti įvairiausiuose Birštone esančiuose viešbučiuose. Dauguma jų leidžia už tam tikrą mokestį apsilankyti baseino ir pirčių zonoje net ir be nakvynės. Prieš tai būtina pasiskambinti, pasiteirauti ir, jeigu reikia, užsirezervuoti laiką.

Laipiojimo bokštas „Smagu lipti“

Tai bokštas, kuriame savo jėgas gali išbandyti naujokai, tiek jau patyrę laipiojimo profesionalai. Tai Jums leis skirtingų sudėtingumų trasos. Nors pats bokštas yra net 12 metrų aukščio. Puiki pramoga, kuri pagerins nuotaiką, o tuo pačiu padės gerokai pamankštinti skirtingus raumenis.

Skrydis oro balionu

Jeigu norite apžiūrėti Birštoną iš viršaus, tuomet taip ir padarykite. Rinkitės skrydį oro balionu virš Birštono – nepakartojamas jausmas ir nuostabūs vaizdai. Tai kitoks miesto pažinimo būdas, netradicinis, bet savaip žavus.

Bir bur bar.

Nors kavinių ir restoranų šiandien nesiūlome, vieną jų išskirsime, kad galėtumėte atsipūsti po ekskursijų, vaikščiojimo, pasistiprinti. Kokybiški, tikri mėsainiai ir ne tik. Bir bur bar – toks mėsainių kavinės pavadinimas. Žinote, kodėl toks? Birštono burgerių baras. Nuotaikingas meniu, pati baro atmosfera ir malonus aptarnavimas. Pasistiprinkite ir vėl nerkite į gražaus miesto pažinimą.

Norintiems naujų žinių, edukacijų, istorijos

Visos vietos Birštone gali būti savaip įdomios ir sužinoti naujų dalykų galima tiek miške, tiek miesto parke, ar bet kur kitur. Tačiau norime Jus supažindinti su dar keliomis vietomis, kur naujos žinios ypatingai greitai pasisavina.

Birštono muziejus

Čia Jūsų laukia labai įdomios ekspozicijos. Archeologiniai radiniai, rakandai, žemdirbystės įrankiai, Birštono miesto istorija, įdomūs faktai. Tai tik maža dalis to, ką išvysite. Čia pat Jūsų laukia ir Jono Kazlausko bei Nikodemo Silvanavičiaus ekspozicija. Birštono sakralinis muziejus neatsiejama Birštono muziejaus dalis, tačiau jo filialas yra kitoje gatvėje. Jis įrengtas buvusioje klebonijoje. Rekomenduojame aplankyti abu muziejus. Parodos, renginiai, edukacijos – visa tai muziejaus veiklą dar labiau pagyvina, įprasmina, o lankytojams tampa dar įdomiau.

„Kurhauzas“

Tai poilsio namų koncertų ir šokių saulė su bufetu (originali žodžio reikšmė). Lietuvoje tokių statinių labai mažai, todėl šis net yra įtrauktas į architektūros paveldo objektų sąrašą. Čia koncertavo garsūs žmonės. Koncertai, parodos, konferencijos čia vyksta ir šiandien, todėl būtina apsilankyti tokiame retame pastate.

Pasidomėkite apie vietą, į kurią vyksite

Prieš aplankant konkrečia vietą arba po apsilankymo joje, nuoširdžiai rekomenduojame paskaityti apie tą vietą ar reiškinį. Nesvarbu, ar tai būtų muziejus, piliakalnis, miškas, ar pažintinis takas, sodas. Pagrindinės ar papildomos informacijos paieška padės Jums keliauti dar įdomiau ir produktyviau, o teoriją panaudosite praktiškai. Taip bus ne tik įdomiau, tačiau ir įdomiau – sužinosite daugiau naujų dalykų bei užtvirtinsite jau perskaitytas žinias.


Birštonas – nuostabus kurortinis miestas, kurį rekomenduojame aplankyti, kai norisi ramybės, gamtos, sveikatinimo procedūrų arba tiesiog planuojate aplankyti dar vieną nuostabų Lietuvos miestą. Čia, kaip jau supratote, rasite visko ir daug. Kiekvienam pagal gyvenimo būdą, skonį ir norus. Puikiai tiks tiek šeimoms su vaikais, tiek poroms, tiek senjorams arba vienam – pabūti su savimi. Čia rasite kur apsistoti: yra ir viešbučių šeimoms, ir skirtų tik suaugusiems, ir sanatorijų. Taip pat daugybė kavinių, barų, restoranų. Nuo piniginių itin draugiškų vietų iki prabangesnių restoranų, kur galėsite pasimėgauti lėta vakariene su artimaisiais. Skirkite bent porą dienų, kad pilnai pailsėtumėte ir pasikrautumėte naujos energijos – Birštonas tam puikiai tinka.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Jums taip pat gali būti įdomu