Lankytinos vietos su vaikais

Lankytinos vietos su vaikais

Vasara – puikus metas keliauti, mėgautis buvimu gamtoje ir ne tik, juk mus lepina ne tik geras oras, bet ir ilgesnės dienos. Tai puikus metų laikas, kuomet galima daugiau laiko praleisti su vaikais ir parodyti jiems bei patiems pamatyti pačias gražiausias, įdomiausias Lietuvos vietas. Tokių vietų Lietuvoje yra labai daug, tačiau, kaip žinia, su vaikais keliauti ne visada lengva. Tai priklauso ir nuo vaiko amžiaus, ir būdo bei pomėgių. Visgi, jeigu pramogos, vietovės yra įdomios ir tinkančioms vaikams – geras laikas ir vaikų įsitraukimas garantuotas. Pateiksime Jums pasiūlymus, kur galima nukeliauti su vaikais Lietuvoje. Tikimės, jog bent vienas pasiūlymas Jums tiks, patiks ir pasinaudosite juo.

Lankytinos vietos vasara su vaikais

Alpakų ūkis Trakuose

Alpakų ūkis Trakuose – jį aplankyti tiesiog būtina. Tai nuostabi vieta, kurioje gyvena ir lankytojus džiugina net dvidešimt įvairių spalvų patelių, o taip pat yra ir du patinai. Tai puiki galimybė pabūti šalia alpakų, pamatyti jų kasdienybę, elgesį, net pamaitinti, paglostyti, pasidaryti gražių nuotraukų. Čia yra organizuojamos ekskursijos, į kurias atvyksta tiek priešmokyklinio, tiek mokyklinio amžiaus vaikučiai.

Alpakų ūkyje yra net 12 natūralių spalvų vilnos siūlų, iš kurių gaminami ir parduodami aukščiausios kokybės gaminiai. Šie siūlai yra itin ploni ir švelnūs. Juos galite įsigyti vietoje.

Ši vieta patinka tiek vaikams, tiek suaugusiems. Tai puikus būdas atitrūkti nuo kasdienybės, streso, skubėjimo ir pabūti natūralioje, tikroje gamtoje, tarp alpakų.

Labirintų parkas Anykščiuose

Būtinai aplankykite šią nuostabią vietą su vaikais, kuri kiekvienais metais siūlo vis daugiau staigmenų bei pramogų. Padangų nusileidimo kalnas, labirintai, atrakcionai, traukinukas, siaubo labirintas, pripučiamas batutas su kliūtimis, vandens mūšio valtelės ir t.t. Čia pat ir triušiukų slėnis, kuriame vaikai gali pamaitinti ir paglostyti triušiukus. Viso to didžiausias privalumas yra tas, jog mokate tik vieną kartą už įėjimą, o toliau mėgaujatės pramogomis į valias, tai tikrai nėra dažnas reiškinys. Šiai vietai rekomenduojama skirti visą arba bent pusę dienos, išalkę galėsite papietauti ir dūkti toliau.

Taip pat, jeigu turėsite dar laiko ir jėgų, būtinai užsukite į žinomiausią laipynių parką Anykščiuose, kur daugybė įvairių trasų ir kitų staigmenų.

Vinetų kaimas Klaipėdos rajone

Tai muziejus po atviru dangumi, kuriame susipažinsite su amerikos indėnų istorija. Tai toli gražu ne sausa teorija ir istorija, o įdomios pramogos, pažintinės veiklos, pavyzdžiui, šaudymas iš indėniškų ginklų, lankų kovos, nakvynė tikroje indėnų palapinėje, jodinėjimas, baidarių maršrutai ir t.t. Linksma, smagu, o tuo pačiu labai įdomu ir naudinga visai šeimai. Puikus pasirinkimas norint pabėgti nuo kasdienybės ir atsidurti lyg kitame pasaulyje.

Safari parkas Anykščiuose

Čia rasite daugiau nei 200 gyvūnų, kurie yra labai arti Jūsų. Kaip? Tiesiog sėskite į visureigį, kurį Jums pasiūlysime ir leiskitės į džiugią kelionę. Iš arti matysite daugybę gyvūnų ir galėsite juos pamaitinti, o taip pat Jūsų lauks batutų parkas, kliūčių trasa, laipiojimo siena, interaktyvioji siena ir t.t. Čia pat yra galimybė pasistiprinti ir išgerti kavos, arbatos, todėl drąsiai leiskitės į nepamirštamus nuotykius Safari parke. Tikime, jog norėsite sugrįžti.

Curiocity Kaune

Tai įspūdingas, didelis ir visko turintis vaikų pramogų centras Kaune. Čia laiką leisti patinka ne tik vaikams, bet ir jų tėveliams. Ne tik dūksite, bet ir sužinosite labai daug įdomių dalykų. Skrydis erdvėlaiviu į kosmosą, greitosios pagalbos ekipažo iššūkiai, kliūčių ruožas virš degančios ugnikalnio, čiuožimas vaivorykšte, liepsnojančio namo gelbėjimas, detektyvinių situacijų narpliojimas, radijo laidų įrašų studija, kulinarinių užsiėmimų klasė ir dar labai daug visko vienoje vietoje. Čia galite praleisti visą dieną, nes užsiėmimų tikrai nepritrūks. Taip pat organizuojami renginiai, stovyklos, vaikų užimtumas, galite surengti svajonių gimtadienį savo atžalai.

Druskininkai

Įvairiausios lauko, vidaus ir vandens pramogos telpa viename žodyje – Druskininkai. Tai nuostabus miestas, kuriame yra labai daug gražios gamtos, vietų pasivaikščiojimui, viešbučių su SPA paslaugomis. Tad čia jau tik nuo Jūsų priklauso, ką labiau mėgstate – aktyvesnį laisvalaikį, vandens pramogas ar gamtą? O galbūt visą tai įmanoma suderinti? Žinoma, tik gali pritrūkti laiko, todėl reikia suplanuoti, kiek galite skirti laiko, kur vyksite ir t.t. Druskininkuose labai dažnai lankoma ir “Snow Arena” – žiemos pramogų mėgėjams. Grūto parkas – norintiems gamtos ir gryno oro. Nuostabus vandens parkas visai šeimai – tiems, kas dievina vandenį ir su juo susijusias pramogas.

Dinozaurų parkas Klaipėdos raj.

Neįtikėtinai įdomus, didelis parkas. Tai pirmasis ir didžiausias Baltijos šalyse Dinozaurų parkas. Čia patiks visai šeimai, šiame parke gyvena 50 iš priešistorės sugrįžusių, įspūdingų, realaus dydžio dinozaurų, tačiau čia verta vykti ne tik dėl jų. Čia pat yra dar daugybė pramogų vaikams ir suaugusiems, kaip kad 5D kinas, karuselės, veidrodžių labirintas, vandens dviračiai, batutai, kalva, mini zoo ir dar daugiau. Visos Dino parko aktyvios pramogos jau įskaičiuotos į bilieto kainą, kas yra didelis privalumas keliaujant su vaikais, tiesa? Pavargote po visos dienos pramogų? Ne problema. Rinkitės nakvynę čia pat esančiame jaukiame, aukštos kokybės viešbutyje, čia pat ir pasistiprinkite skaniu maistu. Linkime gerų įspūdžių ir nuostabios nuotaikos.

Kirkilų pramogų parkas

Nežinia, ar yra žmonių, kurie atsisakytų apsilankyti šiame parke, o ypač, jeigu mėgsta pramogas ir animacinius filmukus. Įspūdingas gravitacinis namas, iliuzijų tunelis, siaubo namas, triušių sala, elektrinių keturračių trasa, minigolfas, šaudymas lankais bei airsoft ginklais, kanapių labirintas ir kitos pramogos vienoje vietoje. Tai Biržų rajone esantis parkas, kuriame ne tik gausu pramogų, bet ir gražaus kraštovaizdžio, gamtos vaizdų.

Pelėdų parkas

Šalia Vilniaus įsikūręs Pelėdų parkas džiugina ir suaugusius, ir vaikus, kurie nori iš arti pamatyti šiuos paukščius. Ši sodyba išsiskiria savo jaukumu, o jos magišką atmosferą kuria čia gyvenančios įvairių rūšių pelėdos. Tai neįtikėtinai įdomi, magiška patirtis, kurios metu dar ir sužinosite daug įdomių dalykų. Pelėdas prižiūrintys ir auginantys žmonės atskleis paslapčių, paskatins vaikų žingeidumą ir padės Jums gauti ne tik teigiamų emocijų, jausmų, bet ir žinių.

Lietuvos jūrų muziejus

Tai vieta, kurią labai rekomenduojame aplankyti. Klaipėdoje įsikūręs muziejus neleis Jums nuobodžiauti ir suteiks nepakartojamų įspūdžių ir naudingų žinių. Čia pamatysite delfinus, ruonius, pingvinus, paslaptingą vandenų pasaulį. Itin mėgstami ir delfinų pasirodymai. Šis muziejus vienas lankomiausių ir mėgstamiausių tiek tarp turistų, tiek Lietuvos gyventojų.

Lietuvoje yra daugybė vietų, kuriose rekomenduojama apsilankyti su vaikais. Neapsigaukite galvodami, jog visos geriausios vietos yra tik sostinėje ar kituose, didžiausiuose Lietuvos miestuose – tai toli gražu nėra tiesa. Mat įspūdingos gamtos, įdomių pramogų ir kitų gerų dalykų rasite skirtingose Lietuvos kampeliuose. Be to, aplankę skirtingas Lietuvos vietoves pamatysite kontrastą, skirtumus, įvairius papročius, tradicijas, galite išgirsti ir kitokios tarmės. Susiplanuokite išvykas ir patyrinėkite visą Lietuvą kartu su vaikais – Jums tikrai patiks.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Jums taip pat gali būti įdomu