Linksmi žaidimai vakarėliui

Linksmi žaidimai vakarėliui
Linksmi žaidimai vakarėliui

Geras, smagus ir įdomių žaidimų bei veiklų kupinas vakarėlis – puikus būdas pailsėti, pasidžiaugti ir atitrūkti nuo kasdienybės. Vakarėliai organizuojami įvairiomis progomis, pavyzdžiui, gimtadienio, sugrįžtuvių, universiteto baigimo proga ir t.t. Tačiau dar dažniau organizuojami be progos – penktadienis, seniai nematyti draugai, juk niekas neuždraus, tiesa?

Geras vakarėlis ilgam palieka teigiamų įspūdžių, tačiau yra vienas „bet“. Kartais, kai vakarėliai vyksta dažnai arba susirenka be veiklos negalintys būti žmonės, būtini yra linksmi žaidimai vakarėliui. Tai būtent jie sukuria smagią aplinką, padeda ne tik smagiai, bet ir įdomiai praleisti laiką. Priklausomai nuo pasirinkto žaidimo, užduotis gali priversti Jus gerokai pajudėti, pamąstyti, kurti, improvizuoti, ieškoti išeičių iš netikėčiausių situacijų, pašokti, padainuoti ir dar daug visko nuveikti.

Žaidimai vakarėliui

Pritrūko idėjų geram vakarėliui? Daug veiklos, daug įdomių žaidimų ir juoko. Mes pasiūlysime Jums žaidimus, kurie galėtų puikiai tikti smagiam vakarėliui, jeigu jį švenčiate namuose…

Stalo žaidimai

Šiais laikais stalo žaidimų yra labai daug ir įvairių, todėl tikrai kažką išsirinksite. Įvairūs lygiai, pagal sugebėjimus, temos. Linksmi, kupini humoro, galvosūkiai, verčiantys gerokai pasukti galvą, kupini pinigų skaičiavimų – pasijuskite tikru bankininku, verslininku. Nors stalo žaidimai nereikalauja ypatingo pasiruošimo, sugebėjimų, tačiau jie taip stipriai įtraukia, užburia, kad būna sunku atsitraukti, žaidžiant, laikas tarsi sustoja. Visos problemos, rūpesčiai ir liūdesiai paliekami už vakarėlio durų – čia tik linksmybės ir įdomiausi žaidimai.

Butelis

Senas, bet geras ir daug kam puikiai žinomas žaidimas. Reikia vos vieno butelio. Žaidėjai turi atsisėsti ratu, o į vidury padėti butelį. Tuomet vienas žmogus užduoda klausimą, o atsakyti privalo tas, ties kuriuo sustos butelio kamštelis. Sukti galima ir lėtai, ir greitai. Tai daro tas, kuris užduoda klausimą .Klausimai gali būti labai įvairūs, kaip sutarsite prieš žaisdami žaidimą arba net neaptarę taisyklių. Bendri, skatinantys geriau pažinti žaidėjus, intymūs, sudėtingi ir t.t. Vietoj klausimų gali būti ir užduotys, kurių metu žmogus turės kažką padaryti. Užduotys taip pat gali būti įvairaus sudėtingumo.

Į šį žaidimą yra panašus dar vienas, kurio pavadinimas „tiesa/drąsa“. Žmogus klausia, ką renkiesi: tiesą ar drąsa? Jeigu tiesą, lauks klausimas, jeigu drąsą – reikės atlikti užduotį, veiksmą. Labai smagu ir universalu.

Atspėk dainą

Tai žaidimas, kuriuo metu paleidžiama daina, o žaidėjai turi atspėti, kokia tai daina – pavadinimas ir atlikėjas. Jeigu norite, jog žaidimas būtų lengvesnis, paleiskite priedainį, jeigu norisi sudėtingiau – paleiskite trumpą dainos ištrauką. Ypač smagu būna, kai leidžiamos dainos, kurios buvo populiarios prieš gerą dešimtmetį, o ne šiais metais. Tačiau viską darykite pagal tai, kas patinka Jums ir Jūsų draugams.

Saldainis

Visi žaidėjai susiskirsto į poras, tuomet reikia atlikti šią užduotį: be rankų išvynioti ir suvalgyti saldainį, kurį paduos žaidimo vedėjas. Laimi ta pora, kuri greičiausiai susidoros su šia užduotimi. Įdomu, linksma ir skatina išradingumą.

Karaokė

Ne visai žaidimas, bet turbūt daugumai puikiai žinoma veikla, kuri padės atsipalaiduoti ir puikiai, linksmai praleisti laiką. Jokie dainavimo, klausos ir kiti įgūdžiai čia nereikalingi. Jauskitės drąsiai ir improvizuokite. Geriausia, kai dalyviai nežino, kokios dainos jų laukia karaokės grojaraštyje, tuomet paleiskite dainą be žodžių arba su ekrane matomais žodžiais ir pradėkite smagiausią dalį – dainavimą.

Kortų žaidimai

Nereikėtų pamiršti ir seniai žinomų kortų žaidimų, kurių pasirinkimas taip pat platus. Kvailys, girtuoklis, kiaulė ir t.t. Taip pat žaidimai, kurie reikalauja specialių kortų, pvz. Uno. Šiandien kortų ir kortų žaidimų pasirinkimas labai platus, panaršykite internete ir tikrai rasite nemažai pasiūlymų.

Kuo daugiau saldainių

Labai smagus žaidimas, tinkantis įvairaus amžiaus žmonėms. Užriškite ant siūlo saldainį ir pakabinkite jį kur nors Jūsų akių lygyje. Pakabinkite jų maždaug 5-10. Tuomet kiekvienas žaidėjas užrištomis akimis turės nukirpti kuo daugiau siūlų ir tokiu būdu surinkti kuo daugiau saldainių. Laiką fiksuokite ir nustatykite jo limitą, pavyzdžiui, minutė. Kas daugiau surinks saldainių per tą laiką, tas ir laimės.

Sugedęs telefonas

Žaidimas, kurį žino skirtingo amžiaus žmonės. Visi turi susėsti į eilutę ir pirmasis turi sugalvoti žodį ar žodžių junginį, o jei norisi sudėtingiau – visą sakinį. Tuomet šie žodžiai yra perduodami iš eilės vienas kitam, tyliai, šnabždant į ausį. Na, o paskutinis žmogus pasako, ką išgirdo. Dažniausiai tai būna labai juokingas, netikėtas ir visai nepanašus į pirmąjį variant žodžiai, frazė.

Vištų gaudymas

Žaidimas linksmas ir įdomus, nuspręskite (kokiu norite būdu), kuris gaudys vištas. Tas žmogus turi būti užrištomis akimis, o aplinkui jį žaidėjai laksto, vaikšto, bėgioja ir skleidžia įvairius garsus, pavyzdžiui, ploja, dainuoja, kalba ir liečia vištų gaudytoją rankomis. Kai gaudytojas kurį nors sugaus, tada gaudo sugautasis. Jei gaudytojas prisiartina prie kokio nors kieto daikto arba labai nutolsta nuo žaidėjų, tada jį perspėja sakydami „Ugnis!”. Daug veiksmo, judėjimo ir juoko.

Atsispaudimai

Vyrai būna užrištomis akimis ir turi padaryti kuo daugiau atsispaudimų, tačiau po kurio laiko žaidimo vedėjas pasako, jog siūlo patiesti ant grindų popierių, mat grindys labai purvinos. Vyrai nieko neįtardami toliau daro atsispaudimus, o tuo tarpu po jais buvo patiestas ne kilimėlis ar popierius, o nuogų moterų atvaizdai ant popieriaus ar medžiagos. Kuomet akys yra atrišamos, vyrai labai nustemba ir tuo pačiu juokiasi, bet turi dar daugiau jėgų, motyvacijos ir noro sportuoti.

Pantomima

Žaidėjai yra padalinami į komandas, o kiekviena komanda išsirenka po vieną atstovą. Jam vedėjas pasako frazę ar žodį, gyvūną. Žaidėjas jį turi pavaizduoti savo komandos nariams, kad atspėtų, tačiau žaidimo metu negalima naudoti žodžių ar kitų garsų. Tikrai smagu, įdomu ir linksma.

Slėpynės

Kas sakė, jog slėpynės tik vaikams? O prisiminkite vaikystę ir pažaiskite tikras slėpynes, kurių nevaržo jokios taisyklės ir tėvų sudrausminimas. Slėpkitės tamsoje arba įdomesnėse vietose, o ne namuose.

Šokis ant laikraščio

Žaidėjai susiskirsto poromis, kiekvienai porai duodama po vienodo dydžio laikrašti. Prasidėjus muzikai poros pasidėjusios laikraščius ant žemės pradeda ant jų šokti, tačiau pagrindinė užduotis – išbūti ant laikraščio, kaip tai padarysite – Jūsų fantazija. Muzikai nustojus groti visos poros perlenkia laikraščius per pusę, tuomet užduotis pasunkėja. Laimi ilgiausiai ant laikraščio išbuvusi pora. Itin dažnai šis žaidimas žaidžiamas ir vestuvėse.

Tikimės, jog mūsų pasiūlyti žaidimai vakarėliui palengvins vakarėlio programos sudarymą. Išsirinkite norimą žaidimą, o gal net kelis, jeigu norite, pakoreguokite jį pagal savo taisykles ar norus ir mėgaukitės nepamirštamais įspūdžiais. Linksmas vakarėlis, tai puikus būdas atitrūkti nuo kasdienių problemų, rūpesčių, linksmai bei įdomiai praleisti laiką su draugais. Jeigu vakarėlyje susirenka daug žmonių, natūralu, jog jų pomėgiai, skonis gali skirtis, todėl žaidimus galima „miksuoti“ ir įtraukti kuo įvairesnius.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Jums taip pat gali būti įdomu