Populiariausios pramogos vasarą. 14 idėjų Vasarai

Pramogos vasara

Vasara – puikus metas keliauti, pažinti, pramogauti ir tiesiog smagiai leisti laiką. Nors visą tai galima daryti ir kitais metų laikais, tačiau būtent vasarą norisi išnaudoti gerą orą ir rinktis lauko pramogas. Jų yra tiek daug, kad išsirinks net patys išrankiausieji. Ir pasakysime dar daugiau – įvairių pramogų tik daugėja. Skirtingo amžiaus žmonėms, su skirtingai pomėgiais ir norais – visiems užteks pasirinkimų. Na, o jeigu Jums atrodo, jog pritrūko idėjų ir nebežinote, kokią dar pramogą išbandyti arba pasiūlyti draugui, mes išduosime, kokios pramogos yra populiariausios būtent vasarą.

14 pramogų idėjų vasarai

Pasiplaukiojimas baidarėmis

Plaukimas baidarėmis

Tai nuostabi, aktyvi pramoga, norintiems ne tik puikiai praleisti laiką, bet ir pasigrožėti gamta. Pasiplaukiojimas baidarėmis, tai puiki proga praleisti laiką su norimais žmonėmis – draugais, kolegomis ar giminaičiais. Pabendrausite, kartu įveiksite pakeliui pasitaikiusias kliūtis, pabūsite gamtoje ir patirsite daug gerų emocijų. Pasirinkę sudėtingesnį maršrutą ar, pavyzdžiui, dalyvavimą varžybose, patirsite dar daugiau adrenalino.

Plaukimas valtymi, laivu, motociklu ir t.t.

Vandens priemonės puikiai tinka vasarai – juk pasiplaukiojimą galite suderinti su deginimųsi, pikniku, maudynėmis ar nardymu. O ką, jeigu išduosime, kad šiais laikais jau galite plaukioti su skaidrų dugną turinčią valtimi? Įspūdinga patirtis, kuri dar ir leis pažinti povandeninį pasaulį. Žmonės pasakoja, jog neretai pamato ne tik žuvytes ar vandens augalus, tačiau ir dar daug visko – neišduosime, pasinerkite į šią kelionę patys. Tai tarsi povandeninio laivo alternatyva, tiesa?

Vandens transporto priemonių yra labai daug, tad pasirinkimas priklauso nuo to, kokių pojūčių norite: adrenalino, ramybės, poilsio, pažinimo. O gal išbandome visko po truputį?

Dviračiai

Pramoga, kuri žinoma daugybę metų ir vis dar yra labai populiari. Tai ir sportas, ir galimybė nukeliauti iš taško A į tašką B. O juo labiau, šiais laikais yra labai nemažai kokybiškų dviračių takų, parkų, trasų, kur tikrai galite ramiai, saugiai ir su pasimėgavimu važiuoti. Puikiai tinka net turint vaikų, jeigu šie yra paaugę – važiuokite kartu. Na, o jeigu visai maži – irgi ne bėda, tam yra skirtos specialios kėdutės arba “priekabos”. Svarbiausia – saugumas, todėl keliaujant su vaikais rekomenduojame prieš tai gerai apgalvoti maršrutą ir vengti nežinomų kelių.

Orientaciniai žaidimai gamtoje

Nors orientaciniai žaidimai vyksta ištisus metus, visgi gamtoje juos žaisti vasarą yra dar smagiau, tiesa? O jeigu dar po visko galima išsimaudyti ežere ar jūroje – malonumas dvigubas.

Šiaurietiškas ėjimas

Vasara ėjimas su šiaurietiškomis lazdomis

Dar vienas užsiėmimas, kuris puikiai tiks vasaros metu. Tai – šiaurietiškas ėjimas. Tai nuostabus užsiėmimas, puikus sveikatinimosi būdas. Vaikščiojimas su lazdomis, kuriuo metu dirba net 90 procentų raumenų. Tokiu būdu ir pasportuosite, ir pakvėpuosite grynu oro, ir pasimėgausite bendravimu su draugu, kolega ar kitu artimu žmogumi, jeigu einate ne vieni. Pramankštinsite kūną, kokybiškai pasportuosite, o tuo pačiu pailsės ir protas, mintys – išbandykite ir tikrai nepasigailėsite.

Lauko sportas

Puikus metas mėgėjiškai arba profesionaliai žaisti futbolą, rankinį, tenisą, sportuoti lauke, bėgti krosą ir t.t. Nauda dviguba – ne tik sportuojate, tačiau dar ir kvėpuojate grynu oru.

Žygiai

Vasarą puikiai tinka įvairūs žygiai: tiek su nakvyne, tiek be. Pasinaudokite siūlomais maršrutais arba atraskite savo, nakvokite palapinėje, pajuskite tikrą gamtos magiją ir malonumą būti jos dalimi. O jeigu dar rastumėte vietą laužavietei, kur paskanautumėte mėsytės ar zefyrų? Tik būtinai ieškokite tam tinkamų vietų, saugokite gamtą ir save.

Skrydis oro balionu

Vasara skrydis oro balionu

Kada, jeigu ne vasarą mus lepina geros oro sąlygos? Skrydžiui oro balionu tai itin svarbu, todėl vasara – puikus metas išbandyti šią pramogą. Be to, viskas žaliuoja, tad pasigrožėsite įspūdingais vaizdais iš viršaus. Ir tiesa, nesušalsite.

Naktinės pramogos

Kadangi vasarą būna šilta, tai puiki proga išbandyti naktines pramogas, o jų yra daug. Pavyzdžiui, naktinis plaukimas baidarėmis ar skaidriomis valtimis naktį. Dar labai įdomu pažinti naktinį miestą – vasarą puikus metų laikas tai išbandyti. Yra organizuojamos įvairios pažintinės ekskursijos arba surenkite ją patys, pagal savo norus ir poreikius – bus smagu ir ypatinga.

Dvarai, sodybos, kaimai

Įvairūs dvarai, sodybos ir kaimai dažnai būna lankomi būtent vasarą. Organizuojamos ekskursijos, pažintinės edukacijos, yra galimybė pasimaudyti skirtinguose ežeruose, pamatyti tikrą gamtą, kaimą, kaimelį. Mažesniuose miesteliuose neretai būna įvairūs pramogų, gyvūnų, paukščių parkai ir daug kitokių įdomių vietų bei pramogų. Yra ir didelių bei mažesnių ūkių, kurie kviečia žmones susipažinti su skirtingais gyvūnais, tikrų ūkių kasdienybe. Reikia tik išsirinkti norimą kryptį, veiklą ir pirmyn.

Kartingai

Kartingai po atviru dangumi – puikus pasirinkimas vasarą. Daug teigiamų emocijų, greičio, adrenalino, smagiai praleistas laikas ir nauji įgūdžiai. Pasikvieskite draugą, artimą žmogų ir kartu smagiai praleiskite laiką.

Piknikas, grilio malonumai

Vasarą tiesiog būtina išnaudoti su kaupu – juk gero oro ir saulės nebūna per daug, o štai per mažai – gali. Todėl suruoškite mėgstamiausius užkandžius, paimkite pleduką ir pirmyn į gamtą bei pikniką. Vietų piknikui Lietuvoje tikrai daug – parkai, miškai. Na, o jeigu turite galimybę kepti maistą prie namų – pakvieskite būrį draugų ir patikėkite, jie to neatsisakys.

Tarp aktyvių pramogų ir įvairiausių veiklų, nepamirškite ir seniai žinomų, bet mažai kainuojančių ir daugumai patinkančių pramogų: piknikai, važinėjimas dviračiu, gyvenimas palapinėje ir t.t.

Nardymas

Jeigu seniai norėjote išbandyti nardymą – padarykite tai vasarą, kai lepina orai, saulė ir gera nuotaika. Užsisakykite nardymo paslaugą su profesionalu ir ne tik pamatykite nuostabų povandeninį pasaulį, tačiau ir įgaukite naujų įgūdžių, tobulinkite savo sugebėjimus ir net nepastebėsite, kaip greitai išmoksite naujų dalykų.

Poilsis nuo karščio

Nors vasarą labiausiai laukiame gero oro, šilumos, karštų dienų, visgi kartais per daug karštų dienų iš eilės tampa tikru išbandymu. Natūralu, jog ilgalaikis karštis reikalauja kiek daugiau mūsų jėgų nei įprastai, ypač, jeigu daug judame. Todėl kartais nuo karščio norime atsikvėpti, pailsėti. Kaip tai padaryti? Praleiskite porą valandų čiuožinėdami ant ledo. Jeigu nemokate, tai taip pat puiki proga pasimokyti. Atsigaivinkite SPA su baseinu, paieškokite, kuris poilsio kampelis turi ne tik pirtį, bet ir šaltą ledukų kambarį ar ledinį kubilą vandens. Tai tikras malonumas itin karštą dieną. Nors organizmui toks oro temperatūros pokytis gali nepatikti, visgi saugiai grūdintis dar niekas neuždraudė, tiesa?

Vasara – puikus metas pramogauti ir patirti įvairiausių įspūdžių, emocijų. Pramogų, veiklų ir laisvalaikio būdų yra tiek daug, kad norėsis išbandyti tikrai ne vieną. Pagalvokite, koks laiko praleidimo būdas Jums patiktų labiausiai ir suplanuokite, ką norite patirti šią vasarą. Tiesa, vasaros pramogos nesibaigia su pirma rudens diena, juk šilti orai neretai džiugina dar ir rudenį, tad viską suspėsite. O kaip sakoma, kuo daugiau darai, tuo daugiau padarai, tad susiplanuokite ir leiskitės į nepamirštamus nuotykius.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Jums taip pat gali būti įdomu
Idėjos mamos dienai
Skaityti

Idėjos mamos dienai

Mamos diena – šventė, kuri kiekvienai mamai sukelia daugybę gražių jausmų, emocijų. Susijaudinimas, dėkingumas, džiaugsmas, prisiminimai. Tai svarbi…
Aušra SPA
Skaityti

Aušra SPA

Aušra SPA įsikūręs – verslo parke Aušra, esančiame pačiame Kauno centre, prie pagrindinės autobusų stoties, atkurtuose istorinės spaustuvės pastatuose.…
Ką veikti Klaipėdoje?
Skaityti

Ką veikti Klaipėdoje?

Ką veikti Klaipėdoje? Tai klausimas, kuris neretai užduodamas tiek miesto svečių, tiek paties uostamiesčio gyventojų. Klaipėda, žinoma dėl…