Gražiausios vietos šeimos fotosesijai Vilniuje

Fotosesija Vilniuje lauke

Fotosesija, tai ne tik pramoga, linksmas laikas, galimybė išreikšti save, bet ir nuostabus prisiminimas. Nuotrauka – tai akimirkos, kuri niekada nepasikartos, įamžinimas. Jeigu anksčiau žmonės padarydavo keletą nuotraukų per visą kelionę ir šios, neaišku, ar bus gerai pavykusios, tai šiandien žmonės daro nuotraukas praktiškai kasdien. Fotografuojame mažus vaikus, stebime, kaip jie auga, fotografuojame save, šeimos narius, draugus, gamtą, drabužius, maistą – galbūt lengviau būtų išvardinti tai, ko nefotografuojame.

Ypač populiarios yra ir profesionalios fotosesijos (jaunavedžių, šeimos, asmeninės ir t.t.) Apie šeimos fotosesijas šiandien ir pakalbėkime. Ar žinote, kokios vietos Vilniuje puikiai tinka šeimos fotosesijai įgyvendinti? Jų yra tiek daug, kad visų išvardinti tiesiog neįmanoma, tačiau mes pateiksime keletą pavyzdžių. Galbūt tai padės Jums išsirinkti vietą.

Vietos fotosesijai Vilniuje

Vilnaius katedra

Užupis/Paupys

Užupis, tai menininkų respublika, kartais lyginama su Paryžiaus Monmartro rajonu arba Kopenhagos Kristianija. Įdomu tai, jog tai yra vienas seniausių Vilniaus rajonų, kuriame išsaugotas autentiškumas ir ta amatininkų dvasia. Tuo tarpu Paupys pasižymi visai kitokia architektūra, moderniu stiliumi, o jame atsidūrę lietuviai neretai sako neatpažįstantys Vilniaus. Tai kitokia vieta, todėl puikiai tinka fotosesijai.

Belmontas ir Pūčkorių atodanga

Pavilnių regioniniame parke esanti Pūčkorių atodanga – puiki vieta šeimos fotosesijai. Neįtikėtinai gražūs vaizdai ir visai kitokia nuotaika. Šalia esantis Belmontas taip pat puiki vieta – čia daug gamtos, gražių upelių, kitokie, senoviniai pastatai, krioklys, malūnas, senovinio stiliaus pastatai. Po fotosesijos galėsite pailsėti ir pavalgyti tradicinių lietuviškų patiekalų. Belmontas puikiai tinka įvairiais metų laikais – jis visada savaip gražus.

Bernardinų sodas

Fotosesija - Belmonto parkas, Vilnius

Anksčiau šis parkas buvo žinomas kaip „Sareikiškių parkas“. Tai parkas, kuriame yra unikali ekspozicija, skirta įamžinti XVIII a. čia buvusį Vilniaus universiteto botanikos sodą. Parke tikrai rasite kur papozuoti, mat viena vieta gražesnė už kitą, o neretas trokšta nuotraukos ir prie seniausio Vilniaus ąžuolas, kurio amžius siekia net 400 metų. Šis medis auga būtent čia. Tai puiki vieta šeimos fotosesijai – gamtoje vaikai jaučiasi kur kas laisviau, o nuotraukos pavyksta žymiai natūralesnės.

Patinkančios kavinukės Vilniuje

Tai puiki vieta šeimos fotosesijoms, kuomet lyja ar tiesiog norisi jaukumo. Mėgaukitės skania pica, skaniu tortu, o laimingus šeimos narius įamžins fotografas. Ypač senamiesčio kavinės (bet ne tik) pasižymi išskirtiniu interjeru, o vaikams neretai būna įrengtas žaidimų kampelis. Tokios nuotraukos gaunasi natūralios, o emocijos nesuvaidintos. Juk taip gera mėgautis maistu ir stebėti žaidžiančius, laimingus vaikus.

Pramogų/atrakcionų parkas

Šiltuoju metu laiku neretai galima surasti, kur papramogauti po atviru dangumi. Batutų parkai, atrakcionai, cirkas – puiki vieta šeimos fotosesijai. Atrakcionų parke būna pramogų visai šeimai, įsiamžinkite šalia, „būdami ant žemės“, tiesiog šalia įvairiomis spalvomis šviečiančių ir ypatingą nuotaiką sukuriančių atrakcionų. Paimkite į rankas saldžios vatos, spragėsių – prisiminsite vaikystę ir jūs, tėveliai. Na, o vaikus nepamirškite nupaveiksluoti ir pačios pramogos metu. Puikiai praleistas laikas ir kadrai visam gyvenimui.

Vilniaus senamiestis

Vilniaus senamiestis žydinčios gėlės

Na, jau kas kas, bet senamiestis visada geras pasirinkimas fotosesijai. Ypatingos gatvelės, daug istorijos, spalvos, architektūra – visa tai padės sukurti itin gražių Jūsų šeimos nuotraukų. Gražių vietų senamiestyje yra labai daug. Vilniaus rotušės, Vilniaus katedros aikštės. Stiklių, Pilies, Vokiečių, Literatų, Šv. Kazimiero gatvės ir daug kitų.

Verkių dvaras

Verkių dvaras, ypatingas savo išvaizda, architektūra, aura. Nuostabūs vaizdai, pastatai, puošnūs rūmai, didelė teritorija, įspūdingi kelių šimtų metų amžiaus, ąžuolai ir kitos paslaptys. Puiki vieta šeimos fotosesijai. Tiesa, čia patariama paskirti bent jau pusantros valandos laiko.

Konstitucijos prospekto terasa

Ši banko būstinės terasa ypač tinka šeimai, kuri nori fotosesijoje įamžinti šiuolaikinę, modernią aplinką. Nors šią terasą ypač mėgsta pavieniai asmenys, visgi ji puikiai tiks ir šeimos fotosesijai. Tai kitokia vieta.

Markučių parkas

Subačiaus gatvėje esantis parkas, kuriame yra Aleksandro Puškino muziejus. Parkas, kuriame daug lapuočių medžių, puiki vieta ne tik pasivaikščiojimui, bet ir šeimos fotosesijai. Visai šalia yra Subačiaus apžvalgos aikštelė. Joje atsiveria įspūdingi vaizdai ir gimsta pačios gražiausios nuotraukos.

Jums svarbi vieta Vilniuje

Tai gali būti visiškai nepopuliari, tačiau Jums didelę reikšmę turinti vieta. Miegamasis rajonas, mėgstamas miškas, pažintinis takas, vaikų žaidimų aikštelė ir t.t. Tokios vietos svarbios tuo, jog nuotraukos jose gaunasi dar labiau natūralios, tai Jūsų vieta, Jūsų emocijos ir Jūsų prisiminimai. Nebūtina vaikytis madų ir daryti šeimos fotosesiją ten, kur daro visi. Paklauskite savęs, kokių nuotraukų, prisiminimų ir kokio stiliaus norite Jūs. Tuomet viskas bus aišku, o rezultatas džiugins ir fotografą, ir šeimą.

Fotosesijai – svarbu ne tik vieta

Nors šiandien kalbėsime apie gražias vietas fotosesijoms, visgi svarbūs yra ir kiti dalykai. Pavyzdžiui, jeigu fotosesija vyks lauke, būtina atsižvelgti į oro sąlygas. Neturėtų būti per daug saulėta, per daug apsiniaukę ar lyti – visa tai išmano profesionalūs fotografai. Tiesa, dauguma jų moka puikiai dirbti net ne itin palankiomis oro sąlygomis. Svarbi ir Jūsų nuotaika. Jeigu atsikėlėte neišsimiegoję ar be nuotaikos, tai galbūt ir nebus didelė problema, mat malonus procesas pagerins savijautą. Tačiau, jeigu susirgote, sužinojote itin liūdną žinią – fotosesiją verčiau atidėkite. Nepamirškite, jog geras makiažas bei drabužiai padeda pasiekti norimą rezultatą. Nuotraukose atrodysite dar gražiau, gyvybingiau. Tiesa, jeigu nenorite fotosesijos gamtoje, lauke, rinkitės foto studijas, jose yra įrengtos įvairios sienos, dekoracijos, priderintas apšvietimas. Kokią vietą šeimos fotosesijai be pasirinktumėte, svarbiausia, nuoširdžios emocijos ir bendradarbiavimas su fotografu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Jums taip pat gali būti įdomu
Idėjos mamos dienai
Skaityti

Idėjos mamos dienai

Mamos diena – šventė, kuri kiekvienai mamai sukelia daugybę gražių jausmų, emocijų. Susijaudinimas, dėkingumas, džiaugsmas, prisiminimai. Tai svarbi…
Velykų žaidimai
Skaityti

Smagūs Velykiniai žaidimai

Šv. Velykos – gražiausia pavasario šventė, kuri leidžia mėgautis atgimstančia gamta, gražiomis spalvomis, artimų žmonių buvimu šalia. Tai…